Om Nexters

Varför Nexters?

  • Vill du bidra till ett hållbart samhälle?
  • Vill du våga drömma stort?
  • Vill du inte bara få vänner för livet, utan även ett nätverk fullt med potential?

Häng med.

Nexters Leadership Initiative är ett ledarskapsinitiativ – av unga, för unga. Vi vill bidra till att skapa ett hållbart samhälle, och vi tror att det görs genom att skapa medvetna och drivna människor som ser livet som ett ständigt lärande. Vår tro är att medvetenhet och driv skapas genom att lära känna sig själv, att våga agera och att älska att misslyckas, eftersom vi ser ett misslyckande som ett steg närmare det just du siktar mot. Genom att utveckla nästa generation vuxna kan vi också utveckla morgondagens samhälle.

Vi använder beprövade verktyg för att öka människors självsäkerhet, självkänsla och självkännedom.

Varje år genomför vi ett antal kurser, där du mellan 13-19 får möjlighet att utforska dig själv och ditt ledarskap. Vårt arbetssätt baseras på entreprenöriellt lärande, learning by doing, där du uppmuntras att använda din kreativitet och nyfikenhet för att lösa problem och utvecklas.

Vi håller våra kurser på skolor, idrottsplatser – eller egentligen nästan var som helst där det passar – och lägger upp ett schema för en 5 dagar lång upptäcktsfärd. Under kursen får du möjlighet att upptäcka de beteende- och tankemönster som gör att du inte redan lever ditt drömliv. Genom övningar, roliga utmaningar och inspiration från kända samhällsprofiler kommer du att lära känna dig själv och de drömmar du har. Vi vill ta dig till platsen där du inte längre drömmer. Frågan är: Hur vill du bidra till världen?

Jag hade någorlunda självförtroende innan Nexters, men efter mitt deltagande kan jag lätt säga att det har växt enormt.

Erblind,18, deltagare på steg 1.

Det var magiskt att uppleva och träffa alla underbara människor som fanns där och som man fick komma nära. 
Lägret gav mig även känslan att jag är ett riktigt stort MVG och att jag kan ta mig vart jag vill.

Modesty, 17, deltagare steg 1, 2 och 3.

Mitt tänkande har förändrats helt och hållet. Nu ser jag möjligheter överallt.

Tor, 21, deltagare steg 1, 2 och 3.

Det är en bit på vägen, att våga förlora. Det är bara då man kan bli bäst.

Emil, 20, deltagare på steg 1.

Under kursen har jag lärt mig att hantera min skolgång genom olika tekniker. Vi har fått lära oss olika rörelser som gör att hjärnan fokuserar bättre. En annan teknik är att andas ofta och så djupt som möjligt, vilket gör att du blir mer närvarande och stress samt oro försvinner. Dessa tekniker brukar jag använda strax innan prov, eftersom de gör att jag koncentrerar mig bättre. Jag har lärt mig att hantera min stress och göra det som är viktigt för mig. Det har resulterat i att jag har kul i skolan samtidigt som jag lär mig massor. Alla behöver gå på minst en av dessa kurser, du också! Det är en investering i bättre betyg och ett roligare liv!

Emma, 19, deltagare på steg 1, 2 och 3.

Ledarna på Nexters har en unik förmåga att lyssna, coacha, skapa trygghet och inspirera varje enskild deltagare. Lägret ger aha-upplevelser för livet på många plan, som jag skulle önska att alla ungdomar fick uppleva. Inte minst den inre resa det innebär att på allvar våga träna sin ”modmuskel”, att älska sina misslyckanden och att kunna leda sig själv.

Christina, mamma till deltagare.

Vår utgångspunkt

Enligt författaren Daniel H. Pink, som bland annat har varit talskrivare åt f.d. vice-presidenten Al Gore och skrivit boken “A Whole New Mind: Why Right Brainers Will Rule the Future”, sker det just nu ett paradigmskifte i stora delar av världen. Informationssamhället, som bygger på ett logiskt, linjärt och datorlikt tänkande, håller på att förvandlas till det så kallade konceptsamhället – ett samhälle som istället bygger på uppfinningsrikedom, empati och hållbart tänkande.

Varje samhällsform kräver ett antal kompetenser. De senaste decennierna har en viss typ av karriärer, som till exempel datorprogrammerare, advokater och ekonomer, värderats högt.

Nu har nycklarna till framgång börjat byta händer. Idag kräver många en annan form av kompetens och ledarskap, som baseras på kreativitet, empati och att kunna se stora sammanhang. De tre sakerna tror vi är det viktigaste för dagens – och framtidens – ledare att kunna hantera. Vi på Nexters gör det möjligt för dig att bli den ledare som framtidens samhälle behöver.

Vilka är vi?

Nexters Leadership Initiative, tidigare DNG360°, grundades år 2009 av Pamela von Sabljar. Pamela är en eftertraktad föreläsare och inspiratör som i snart 30 år har jobbat med personlig utveckling och självledarskap. Idag drivs Nexters också av ett team med passionerade unga ledare och entreprenörer, som själva har deltagit i kurserna.

Eftersom vi är en organisation som jobbar mot principen “av unga – för unga” är det viktigt att vårt team uppdateras och kompletteras ofta. Vi vill ha en så stor bredd av perspektiv och erfarenheter som möjligt, och vi vill ge utrymme för ditt unika engagemang och uttryck.

Därför ger vi dig som deltagare möjlighet att utbilda dig vidare, för att själv kunna bli ledare för våra kurser. Du kan alltså välja att ingå i teamet och bygga upp våra kurser tillsammans med oss. Vi tror att det är så vi skapar en hållbar organisation, och att det är så våra kurser blir som bäst. Det är dock absolut inget krav att göra den resan med oss. Du sätter dina egna gränser!